Српско
правно
друштво1835

Српско правно друштво 1835 је непрофитна организација која је основана да служи Србији и глобалној заједници као поуздани нестраначки партнер. Српско правно друштво 1835 промовише јавну и стручну дискусију о правним темама у Републици Србији, Уставу и правосуђу, промовише српску правну традицију у свету, предлаже правна решења за нове друштвене односе који настају употребом нових технологија или развојем или променама које настају у савременом свету, све у циљу изградње Србије као републике слободних и равноправних грађана путем јачања принципа владавине права.

Мисија и визија

Мисија Српског правног друштва 1835 састоји се у изучавању либералних и слободарских тековина домаће правне мисли употребом модерне научне методологије, као и промовисању резултата истраживања у локалној, европској и светској стручној јавности.

Визија Српског правног друштва 1835 лежи у изградњи Србије као републике слободних и равноправних грађана путем јачања принципа владавине права, уз стручну подршку процесу транспозиције правних тековина Европске уније у домаћи правни поредак.

Сазнај више

Програми

Уставна реформа у Србији
Правна традиција Србије
Стратегија правних принципа за блоцкцхаин технологију
Стратегија правних принципа за вештачку интелигенцију
Статегија правних принципа за интернет ствари
Реформа правосуђа и судског поступка

Посебна интересовања Српског правног друштва 1835

5Г технологија
Вештачка интелигенција
3Д принтинг
ИоТ (Интернет оф things)
Блоцкцхаин
Ланац снабдевања

Волонтирање, каријера, стипендије

Српско правно друштво 1835 спроводи бројне активности којима се можете прикључити про боно радом, чиме доприносите раду и остварењу циљева Друштва и Вашем личном правном усавршавању.

Justicija

Подржите
Српско правно друштво 1835

Ваш великодушни допринос имаће снажан утицај на подстицање истраживања и дијалога о критичним питањима правне политике и праксе у Србији. Српско правно друштво 1835 цени донације који нам омогућавају да изградимо свеукупне капацитете и задовољимо активности који су пред нама.

Знак Српског правног друштва 1835

Знак Српског правног друштва 1835 представља штит на којем се налази Крст на црвеном пољу, а међу краковима Крста по један симбол: Вага, Мач, Гранчица Маслине и Књига Устава.